2015. december 16., szerda

Tökéletes alapozás titkai



Miután elvégeztük az arctisztítási rutin mind a négy lépését, általában az alapozással kezdjük a smink elkészítését. Ezen a téren számos hibát elkövethetünk, de ha odafigyelünk a részletekre, akkor tökéletes lesz az eredmény.

1. Színválasztás
A kézfejeden ellenőrizheted a szín árnyalatát, de a tökéletes eredmény érdekében teszteld az arcodon is vagy az állkapocs és nyak találkozásánál. Vedd figyelembe a fényviszonyokat is, hiszen például egy erős világítású helyen más hatást kelt egy-egy szín, mint természetes fénynél.

2. Bőrtípusok
Az alapozók esetében általában az állaguk és összetételük határozza meg, milyen bőrtípusra ajánljuk.

Normál bőrre szinte bármelyik megfelelő, hiszen nem kell bőrproblémákat kezelni, ellensúlyozni vele. Javaslatunk a The ONE EverLasting alapozó (31160-64), mely akár 25 órán át tökéletes fedést és kényelmes viseletet biztosít. Szabadalmaztatott bőrmegújító SkinRenew-komplexe revitalizálja és védi a bőrt.

Száraz bőr esetén nagyon fontos, hogy hidratálót is tartalmazzon az alapozó, semmiképpen ne válasszunk matt alapozót, mert az tovább száríthatja a bőrt. Javaslatunk a Giordani Gold Invisible Touch alapozó (30422-26), mely hatékonyan hidratál, így csökkenti a száraz bőrre jellemző finom vonalak megjelenését.



Zsíros vagy kombinált bőr esetén a túlzott fényesedést kell elkerülni, erre a mattító termékek kiváló megoldást jelentenek. Ilyen például a The ONE mattító alapozó (31587-91), melynek anti-shine technológiája szabályozza az arcbőr fényesedését. Könnyű textúrája révén szinte észrevétlen viselet és nem ül meg a ráncok redőiben.

Érett bőrre is léteznek már kifejezetten öregedésgátló hatású alapozók, az Oriflame kínálatában ilyen a Giordani Gold öregedésgátló alapozó (32047-51), mely egységesebbé és fiatalosabb megjelenésűvé teszi a bőr tónusát. Formulája ritka és exkluzív, antioxidáns hatású fehér szarvasgomba-kivonatot tartalmaz.


3. Alapozó vagy BB/CC/színezett hidratáló krém
Általánosságban elmondható, hogy fedőképesség szempontjából az alábbi sorrend érvényesül (könnyebb fedéstől az erős fedőképességig): színezett hidratáló krémek, BB krémek, CC krémek, alapozók. A BB és CC krémekről korábban részletesen is írtunk: Mindent a BB és CC krémekről

4. Eszközök
Sokan még mindig az ujjaikat használják az alapozó felviteléhez, ami nem a legjobb megoldás, mert nem higiénikus és nem is lesz egyenletes az eredmény. Ma már rendkívül széles a választék különböző ecsetekből és szivacsokból, és mindenkinek más esik jobban kézre, mással tud ügyesebben dolgozni.

Az alapozószivacsok általában háromszög, ovális vagy négyszög alakban kaphatóak, ízlés és megszokás kérdése, hogy kinek melyik a kedvence. Fontos, hogy nagyobb felületet is lehessen alapozni vele, de például a sarkai segítségével a nehezebben hozzáférhető helyekre is szépen fel lehessen vinni a terméket. A mi kedvencünk a Professzionális sminkszivacs (27686).
Ebből a szempontból az ecsetek gazdaságosabbak, és ezek között is nagy a választék méretben és formában. A lapos ecsetek (pl. Giordani Gold lapos alapozó ecset 28526) könnyű felvitelt és egyenletes hatást biztosítanak, de a tömöttebb, hosszabb szálú változatokkal is tökéletesen lehet dolgozni.

Akár ecsetet, akár szivacsot választasz, soha ne feledkezz meg a tisztántartásukról! Használat után ki kell mosni és alaposan megszárítani!

5. Korrektorok, púderek, kiemelés
A smink jellegétől és a bőr állapotától függően szükség lehet korrektor, púder vagy kiemelő használatára is, ezekről később részletesen írunk a blogon .

Forrás: http://www.oriflameszepseg.hu/a-tokeletes-alapozas-titkai/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése