2015. november 18., szerda

Arcápolásról










Minimális időráfordítással csodákat tehetsz a bőröddel! A lényeg a rendszeresség és a következetesség, és semmi ördöngösség nincs benne, 4 egyszerű lépésről van szó. Ha ezt minden nap megteszed, bőröd meg fogja hálálni, fiatalosabb, rugalmasabb és üdébb lesz.


1. Tisztítás és tonizálás
Biztosan hallottad már ezerszer: soha, de soha ne hagyd ki a sminklemosást, arctisztítást lefekvés előtt! Ezt az intelmet mindig tarts szem előtt, azzal a kiegészítéssel, hogy reggel is ugyanolyan fontos, hogy sor kerüljön a tisztításra.
Ez készíti elő ugyanis a bőrt arra, hogy az arcápoló termékeket befogadja, így azok jobban ki tudják fejteni hatékonyságukat.

De nem elég egyetlen arctisztító használata, a tonizálás is elengedhetetlen, ugyanis más-más funkciója van a két dolognak:
– Az arctisztító az elhalt hámsejteket, a szennyeződéseket és a faggyúváladékot távolítja el, valamint hozzájárul a bőr rugalmasságának megőrzéséhez.
– A tonik nyugtatja a bőrt, helyreállítja a pH-értékét és nedvességtartalmát, valamint eltávolítja a smink és a szennyeződések maradékát és összehúzza a pórusokat, így bőröd hidratáltabb és feszesebb lesz.

2. Szemkörnyékápolás
A bőr a szemkörnyéken érzékenyebb és vékonyabb, mint az arc többi részén, ezért különleges ápolást igényel. A szemkörnyékápoló krémek könnyű textúrájuk folytán gyorsan felszívódnak, emellett általában illatanyagot sem tartalmaznak, hogy minimalizálják az irritáció lehetőségét.
Finom, ütögető mozdulatokkal juttasd a bőrbe, így nem gyűrődik, nyúlik a bőr, ami hosszú távon ráncok kialakulásához vezetne. Sok termék golyós applikátorral van ellátva, ezek megkönnyítik a felvitelt.
Reggel és este használd, a szérumok és arckrémek előtt. Fontos a sorrend is, mert amit először viszünk fel a bőrre, az szívódik fel legjobban. Tehát az elsőként alkalmazott termék legyen a legkönnyebb állagú, ezután haladj fokozatosan a nehezebb krémekig.

3. Szérumok
A szérumok nagy koncentrációban tartalmaznak aktív hatóanyagokat, mint például antioxidánsokat, savakat és vitaminokat. Nagymértékben javítják a bőr kollagén-szintjét és optimális mértékben hidratálnak.
Kisebb molekulákból épülnek fel, ezért az arckrémeknél könnyebb a textúrájuk, ez lehetővé teszi, hogy a tápanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe is eljuttassák.
A szérumok aktiválják a bőrsejtek működését, és fokozzák az arckrémek hatékonyságát.

4. Hidratálás
Az életkor és bőrtípus szerint kiválasztott hidratáló krémet naponta kétszer, reggel és este alkalmazza, a szérum felvitele után. A nappali krém elsődleges célja, hogy egész napos hidratáltságot biztosítson, fényvédő faktorával védje a bőrt a napsugarak káros hatásaival szemben, és simává, rugalmassá tegye a bőrt.
Az éjszakai krémek másképpen táplálják a bőrt, hatóanyag-tartalmuk az éjszaka folyamán fejti ki hatását, és reggelre a bőr szinte újjászületik.

.

A 4 lépés mindegyikénél rendkívül fontos, hogy bőrtípusodnak, életkorodnak, vagy esetleg egyéni bőrproblémáidat figyelembe véve válaszd ki az arcápolási termékeket. Következő cikkünkben részletes útmutatót találsz a számodra legmegfelelőbb termékcsalád kiválasztásához.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése