2016. február 10., szerda

A tökéletes szemöldök

Egy arc jellegét alapvetően meghatározza a szemöldök formája, íve, vastagsága.
Az igazán szép szemöldök természetes, finoman ívelt és illeszkedik az arcodhoz, tehát pont ott kezdődik és ér véget, ahol ideális az arcformád szempontjából. Ha nem szeretnéd másra bízni ezt a fontos kérdést, igazítsd szemöldöködet saját magad! Nem is olyan nehéz, mint gondolnád, csak tartsd be az alábbi szabályokat:

1. Találd el a tökéletes ívet!
Ez talán a legnehezebb, de ha az alábbi lépéseket követed, nem lesz gond:

- helyezz egy ceruzát az orrcimpád széléhez, majd a másik végét érintsd a belső szemzughoz, ennek a vonalnak a végén kell kezdődnie a szemöldöködnek
- ugyanúgy az orrcimpa mellől indulva most tartsd a ceruzát a pupillád elé, ezzel meghatározhatod a szemöldök legmagasabb pontját.
- végül az orrcimpához és a szem külső sarkához illeszd a ceruzát, ennek a vonalnak a mentén lesz a szemöldököd vége
- a három pontot akár be is jelölheted fehér szemceruzával, hogy a szálak szedésekor tartani tudd magad az ívhez

2. Ne szedd túl!
A szemöldök túlszedésének hibájába könnyen beleshetünk, ha addig-addig igazítgatjuk, míg végül csak egy vékony vagy túl rövid vonal lesz az eredmény.
Az ívet is óvatosan alakítsd, ne legyen túl magas, különben állandóan csodálkozó lesz a tekinteted. Próbáld a természetes ívet követni.
Ha nem lesz teljesen egyforma a két szemöldök, nem kell kétségbeesni, hiszen ez a legtöbb embernél így van, és nemcsak a szemöldökünk, de a lábaink, kézfejeink, szemeink vagy éppen füleink sem tökéletesen egyformák. Azért persze törekedni kell erre, főleg ha sokat formázunk rajta, folyamatosan figyeljük, hogy nem különböznek-e túlságosan.

3. Ügyelj a természetes árnyalatra!

Ez elsősorban hajfestés esetén érdekes, hiszen ha megváltozik a hajszíned, nem biztos, hogy a szemöldököd illik majd hozzá. Ha nem fested a hajad, vagy csak minimális eltéréssel, akkor legjobb, ha meghagyod a szemöldököd természetes színét. Ha teljesen más színű a hajad, mint eredetileg, akkor viszont érdemes hozzáigazítani a szemöldököt is.
Általános szabályként azt jegyezd meg, hogy ha világos a hajad, akkor azonos árnyalatot vagy eggyel sötétebbet válassz, sötét hajnál pedig fordítva: megegyező vagy eggyel világosabb legyen a szemöldök színe. A hideg-meleg tónusokra is figyelj, ha hideg árnyalatú a hajad, akkor a szemöldök is kövesse, ha pedig inkább meleg, akkor a szemöldök színe is olyan legyen.

4. Gondozd rendszeresen

Ha már kialakítottad a tökéletes ívet, néhány naponta szabadulj meg a kósza szálaktól, de időről időre a teljes szemöldököt tekintsd át, ellenőrizd, hogy tartja-e a formáját. Az esetleg kilógó, nagyon hosszú szálakat kisollóval le is vághatod, de csak óvatosan, ne legyen túl rövid.

5. Sminkeld természetesen.
A smink sarkalatos pontja a szemöldök színezése, korrigálása is. Választhatunk por alapú festéket vagy ceruzát is, de fontos, hogy ne keltsünk mesterkélt, „rajzolt” hatást vele. A színe egyezzen meg a szemöldököd színével. A por állagú festékkel természetesebb hatás érhető el és könnyebb dolgozni vele. A rakoncátlan szálakat zselével vagy viasszal rögzíthetjük.


Javaslatunk: a The One szemöldökszépítő készlet, mely kétféle árnyalatú szemöldökszínező port és rögzítő viaszt tartalmaz. A szett része két ferde végű applikátor is, egy a por felviteléhez, egy a viaszhoz.

Ha pedig extra ápolást igényel a szemöldököd, vesd be a Professzionális formázót és a The One szempilla-és szemöldök-kondicionáló zselét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése