2016. március 9., szerda

Az egészséges ragyogó haj




















Hajunkat sok külső hatás éri, melyek akár károsíthatják is a szálakat, így fontos odafigyelnünk a megfelelő ápolásra. Fogadd meg tippjeinket és legyen fényes, egészséges, ragyogó hajkoronád!



1. Hajmosás

Fésüld ki a hajad hajmosás előtt, így el tudod távolítani pl. a hajlakk maradékait, és hajmosás után könnyebben kifésülheted.

Minél gyakrabban mosod a hajad, annál könnyebben zsírosodik, de ha számodra a mindennapos hajmosás vált be, keress pH-semleges, kíméletesen tisztító sampont, így nem irritálja a fejbőrt és a hajat.
A legjobb samponok koncentrált hatóanyagú, erősen habzó készítmények, így a legjobbat akkor teszed a hajadnak, ha nem közvetlenül viszed fel, hanem vízzel hígítva. A hajvégek felől vidd fel a fejbőr felé, majd masszírozd át a fejbőrt körkörös mozdulatokkal. Nagyon fontos az alapos öblítés! Ne maradjon samponmaradék a szálak között. A víz pedig ne legyen forró, inkább langyos.

Hajtípusodnak megfelelő sampont használj. Ma már óriási a választék, így legyen akár vékony szálú, zsíros, száraz, festett vagy érett, biztosan találsz hozzá speciális terméket.


A balzsamok és öblítők a könnyű kifésülhetőséget biztosítják, mert a hajmosás során a haj külső része durvává válik, így könnyen kócosodik és a fésülködés során sérülhet is. Ezért használj balzsamot, melyek szintén számos változatban kaphatóak, a fésülhetőség mellett más-más előnyöket kínálva (pl: dúsítás, hővédelem, napvédelem, színvédelem).
Tippünk: Eleo sampon és balzsam, mely természetes összetevőivel kelti új életre a hajat, mint például az argánolaj, a rózsaolaj, az F-vitamin vagy a bojtorján-kivonat.
Remek áron most.

2. Hajformázás

A haj számára az a legjobb, ha hajmosás után mindenféle dörzsölés nélkül törülközőbe tekered, majd gyengéden, nem túl forró levegővel megszárítod.
A hajszárító használatával várj legalább 10-15 percet, hogy a haj legalább valamennyire száradjon a szabad levegőn, ezután kezdd a formázást, így kevésbé szárad ki a hajad. Legalább 15 cm-re tartsd a fejtől, hogy a forró levegő ne érje túl közelről.

A hajvasalók, hajsütővasak és hajgöndörítők még magasabb hőmérsékleten működnek, mint a hajszárító, így károsíthatják a szálakat. Ezért feltétlenül rendeltetésszerűen használd és hővédő termékekkel óvd a hajad!
A hajformázó készítmények használatát se vidd túlzásba, és válassz jó minőségű, hajápoló összetevőket is tartalmazó termékeket.
Tippünk: HairX öblítést nem igénylő hajápoló spray hővédelemmel és HairX dúsító hajhab

3. Időjárás



A szélsőséges időjárási viszonyok sem tesznek jót a hajnak, ezért nagy melegben és nagy hidegben extra gondoskodást igényelnek. Télen feltétlenül viselj sapkát vagy kendőt, hogy ne fázzon meg a fejbőr és ügyelj rá, hogy frissen mosott hajjal, felhevülve ne lépj ki az utcára, várd meg, amíg lehűl a fejbőr. Nyáron az UV sugarak káros hatása a legnagyobb veszély, ha a napon tartózkodsz, védd a fejedet is egy könnyű kendővel vagy egy vidám szalmakalappal.

4. Extra ápolás: hajpakolások, hajolajok

A hajmosás mellett időnként szánj hajadra egy kis plusz időt és kényeztesd pakolással vagy hajolajjal. Ezek a termékek koncentrált hatóanyagokat tartalmaznak, melyek mélyen bejutnak a szálakba, így igazán látványos lesz az eredmény.
A hajpakolások vagy hajmaszkok két típusba sorolhatóak: a leöblítendő és az öblítést nem igénylő termékek közös vonása, hogy hajmosás után kell alkalmazni őket, amikor a haj tiszta, és könnyebben befogadja a hatóanyagokat. Ne legyen túl vizes a haj, de ne is szárítsd meg, csak törülközővel itasd fel a nagyját.
A hajolajat nemcsak a száraz hajtípusra ajánljuk, de ha zsíros a hajad, akkor vásárláskor győződj meg róla, hogy a kiválasztott olaj erre a típusra is megfelelő, ez általában szerepel a leírásában. Használatukkor pedig figyelj arra, hogy a hajtőre ne kerüljön, csak a hajvégekre (minimum 5 cm-re a hajtőtől)



Érdemes egy termékcsaládból választani a különböző hajápoló termékeket, így tudják a legoptimálisabb hatást elérni.
A legújabb találmány a haj egészségéért és szépségéért a speciálisan hajra kifejlesztett CC krém, melyről itt olvashatsz részletesen: HairX CC krém (link)

5. Vitaminok

Hajadat nemcsak kívülről táplálhatod, számos vitamin, ásványi anyag kifejezetten ajánlott a haj növekedésének serkentésére, egészségének megőrzésére. A legfontosabbak az A, B és C-vitamin, illetve a vas, melyeket az étkezéssel, illetve táplálékkiegészítőkkel is bevihetünk a szervezetbe. Ha pedig szeretnénk még többet tenni hajunk egészségéért, válasszunk kifejezetten a haj erősítésére kifejlesztett vitaminkészítményeket.


Javaslatunk az Oriflame L-cisztein-tartalmú étrend-kiegészítő, mely növeli a hajszálak számát, valamint azok vastagságát és erősségét. Az L-cisztein egy aminosav, a keratin fő építőeleme. A keratin pedig a haj és a körmök kulcsfontosságú szerkezeti eleme, ez teszi erőssé, mégis rugalmassá a hajszálakat és a körmöket. A fő hatóanyag mellett L-lizint, vasat és C-vitamint is tartalmaz.

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése