2016. január 13., szerda

Sminkelési trükkök



Sminkeléskor az alapozó mellett sok más terméket is használunk bőrhibáink korrigálására, az arc egyenletesebbé és ragyogóvá tételére. Most ezeket tekintjük át, hogy te is tökéletes arcbőrrel hódíthass!

A sminkelés sorrendjére a mi javaslatunk (egy-egy lépést ki lehet hagyni, vagy felcserélni, de nekünk ez vált be):
Arctisztítás, hidratálás
Sminkalap
Alapozás
Korrektor, bőrhibák eltüntetése
Púderezés
Kontúrozás, kiemelés
Pirosítás

Elsőként a sminkalapot és a korrektort mutatjuk be, de természetesen hamarosan a többi lépésről is olvashatsz itt a blogon! Ha az alapozó használatáról szeretnél olvasni, kattints ide:

A sminkalap egy plusz réteg a bőr és az alapozó között, ezzel elősegítve, hogy a smink minél tovább tartós és kifogástalan maradjon. Más néven primer-nek is hívják. Emellett lehet még pórusfeltöltő, vagy mattító hatása, sőt segíthet a bőrhibák elkendőzésében is. Nem feltétlenül szükséges minden nap használni, inkább a fontosabb eseményeknél, alkalmi sminknél javasoljuk.

Azon kívül, hogy tartósabbá, tökéletesebbé teszi a sminket, a bőrünkön lévő kisebb nagyobb ráncokat, pórusokat is feltölti, így szebb, egyenletesebb bőrfelszínt kapunk a sminkelés előtt. Az alapozó így közvetlenül nem érintkezik a bőrünkkel, könnyebb a terméket a sminkalapon eloszlatni és a végeredmény is szebb lesz.

Használata nagyon egyszerű, vékonyan fel kell vinni a bőrre és kicsit várni, néhány pillanat alatt beivódik a bőrbe és láthatatlan lesz, nem is érzed, hogy fent van. Ezután kell használni az alapozót és a smink további lépéseit.

A mi kedvencünk a Giordani Gold sminkalap (22760).


KORREKTOR

A korrektort általában bőrhibák elrejtésére, szem alatti karikák korrigálására használjuk. Erőteljes fedést biztosít, de éppen ezért óvatosan is kell bánni vele, hogy ne legyen látványos a használata. Alaposan el kell dolgozni és púderrel fixálni.

Korrektorból többfélét is érdemes tartani otthon, mert más-más bőrhibák elrejtésére más-más korrektor alkalmas. Nézzük, mik a leggyakoribb alkalmazási területek és milyen típusú terméket javaslunk hozzá:

Karikás szemek
A sötét területre kis pontokban vidd fel a korrektort, majd ütögesd a bőrbe, vagy ecsettel finoman simítsd el. Kerüljön egy kis festék a legalsó karika alá is valamivel, hogy elkendőzd az átmenetet. Erre a területre krémes korrektorok helyett alkalmasabbak a könnyebb textúrájú változatok, melyek visszaverik a fényt. A szem alá a bőr színénél egy-két árnyalattal világosabb, sárgás színű korrektort használj.
Javaslatunk: The ONE IlluSkin korrektor fényvisszaverő részecskéket tartalmazó HaloLight technológiával (30615-17)

Mitesszerek, foltok, hegek
Krémes korrektort válassz, melynek színe megegyezik a bőrszíneddel. Ha dudorokat szeretnél elfedni, akkor a bőrszínednél picit sötétebb árnyalattal dolgozz, mert ez optikailag mélyíti a területet.
Javaslatunk: The ONE EverLasting korrektor három árnyalatban (31166-68)

Rosacea, pattanások
A foltot, piros részeket kell kezelésbe venned, a kiterjedésétől függően ujjbeggyel vagy ecsettel vidd fel a korrektort. Érdemes olyan fedőkrémet használnod, amely zöld színű pigmenteket tartalmaz, adott esetben egészen zöld is lehet a festék, ez optikailag segít a piros szín közömbösítésében.
Javaslatunk: Love Nature pattanáskezelő korrektor teafával (30155)

Smink tartósítás
A szemhéjpúder felvitele előtt használhatsz korrektort a szemhéjadon, ezzel tartósabbá teheted a sminket. Illetve, vékony rétegben használhatod arra is, hogy semlegesítsd a szád színét, mielőtt felviszed a rúzst.
Javaslatunk: Very Me korrektor (21278-79)

A korrektor felviteléhez nyugodtan használd az ujjadat, de ha erős fedésre van szükség, akkor használj inkább szintetikus szőrből készült korrektor ecsetet. A széleket az ujjaddal is eldolgozhatod.
Az Oriflame professzionális ecset korrektorhoz kifejezetten kis felületen történő alkalmazásra lett kifejlesztve. A lapos, enyhén elvékonyodó ecset pontos felvitelt tesz lehetővé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése