2015. november 4., szerda

Tudnivalók a helyes sminkelésről





A legtöbb nő számára a sminkelés napi rutin, melyet gyorsan, gondolkodás nélkül, akár félálomban is el tud végezni, ha szorít az idő a reggeli készülődéskor.

Néha azonban nem árt átgondolnunk, hogy biztosan a megfelelő eszközöket, technikákat használjuk-e, helyesen alkalmazzuk-e az egyes sminkszereket?

Cikksorozatunkban részletesen be fogjuk mutatni az egyes sminkelési lépéseket, és hogy milyen termékeket érdemes használnunk hozzá és hogyan tegyük ezt helyesen.

Most következő tippjeinkkel szeretnénk már előzetesen egy kis segítséget nyújtani, később pedig részletesen is találkozhattok útmutatóinkkal itt, az Oriflame Szépség Blogon.


1. Előkészítés

Első az arctisztítás, tonizálás, és megfelelő krémek használata. Ne kezdjük el a sminkelést ezek nélkül, hiszen csak az alaposan letisztított, előkészített bőrön lesz igazán tökéletes a smink.



2. A megfelelő sorrend

A sminkelés során fontos a lépések sorrendje, így például a korrektort érdemes az alapozó után alkalmazni, hogy megfelelő hatást fejthessen ki, azaz elfedje a bőrhibákat, mint például a hegek, pattanások, májfolt, stb. Szintén alapszabály, hogy a pirosítót csak a púderezés után használjuk, különben a púder elfedné. A szemek sminkelésekor pedig arra fontos figyelni, hogy a szempillákat fessük ki a végén, hogy a szemhéjpúderrel és más festékekkel ne fedjük be a már spirálozott szálakat.


3. Alapozás

A kézfejeden tudod ellenőrizni, hogy milyen színt használj az alapozáshoz (pl. rózsaszínes, bézses vagy sárgás), de ahhoz, hogy megtaláld az arcbőrödhöz tökéletesen illő alapozó árnyalatot felvitele előtt mindenképp teszteld (pl. az állkapocs és nyak találkozásánál vagy arcbőröd legvilágosabb területén).

Bőrhibáktól függően válassz olyan terméket, mely a számodra szükséges fedést nyújtja: ez lehet alapozó, BB VAGY CC KRÉM, esetleg színezett hidratáló. A cél, hogy egységesítse a bőrtónust, elfedje a pattanásokat, sötét foltokat, hegeket.



4. Szemfestékek

Ha szeretnéd, hogy sminked egész nap tökéletes maradjon, használj egy kis alapozót a szemhéjadon is, majd enyhén púderezd. A belső szemzugnál és a szemöldök alatt egy leheletnyi korrektor ragyogóbbá teszi tekinteted, és akár néhány évvel fiatalosabbá teszi megjelenésedet. A sötét karikák eltüntetésére narancssárgás színű korrektor a legalkalmasabb. Szempillaspirálból két réteget vigyünk fel, és ne feledkezzünk meg a szemöldök igazításáról, kitöltéséről sem.




5. Rúzsok, ajakfények

Az ajkainkat is csak megfelelő előkészítés után fessük ki (hidratálás, esetleg alapozás vagy púderezés a tartós smink érdekében), nehogy összecsomósodjon rajta a rúzs. Ha száraz az ajak bőre, inkább használjunk ajakbalzsamot és egy kis szájfényt. Amennyiben rúzst használunk, ne feledkezzünk el a szájkontúrceruza használatáról sem.

Hamarosan érkezik az első sminktippünk is, mely az első lépést, azaz a bőr előkészítését fogja bemutatni.

Forrás: http://www.oriflameszepseg.hu/alapveto-tudnivalok-a-helyes-sminkeleshez/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése