2015. október 14., szerda

KÉZ- ÉS KÖRÖMÁPOLÁS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE





Az ápolt, igényes kezek a női szépség alapvető részét képezik. Ezért fontos, hogy megfelelő figyelmet fordítsunk a kéz- és körömápolásra, hiszen kezeink arcunkhoz hasonlóan, ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, ráadásul gyakran érintkeznek vízzel, kemikáliákkal (például mosogatószerrel, szappanokkal, tisztítószerekkel), így könnyen kiszáradhat, vagy érdessé és érzékennyé válhat a bőr, töredezetté a körmök.

Kezeink szépségéért rendkívül sokat tehetünk, mégis hajlamosak vagyunk a napi rohanásban megfeledkezni róluk. Néhány alapszabályt érdemes betartani a mindennapokban és máris ápoltabbá válnak kezeink:
Házimunka vagy más hasonló igénybevétel esetén viseljünk védőkesztyűt.
Naponta használjunk kézkrémet, bőrünk igényeinek megfelelően. Felvitelekor érdemes kicsit át is masszírozni a kézfejet. Cikkünk végén a megfelelő krém kiválasztásához is adunk tippeket.
Hetente egyszer végezzünk célzott kézápolást, melynek során kezünk bőrét és körmeinket is extra ápolásban részesítjük.
Időről időre érdemes éjszakára is feltenni a szokásos kézkrémet, vagy a kifejezetten éjszakai ápolásra javasolt Swedish Spa éjszakai bőrmegújító kézkrémet, mely mélyen táplálja és puhává teszi a kéz bőrét. Vigyük fel vastagon a krémet, majd vegyünk fel hidratáló kesztyűt éjszakára.
Nyáron ne felejtsünk el fényvédőt tartalmazó krémet használni. (Javaslat: Oriflame Hand Care Bőrfiatalító kézkrém)
Férfiaknak is fontos a rendszeres kézápolás, és nem kell tartaniuk attól, hogy nőies illatuk lesz, mivel kaphatóak semleges illatú kézkrémek is, melyeket bátran használhatnak.



.

KÉZÁPOLÁS OTTHON


A rendszeres kézápolás csodákat tesz kezeinkkel, és ha nincs időnk szakemberhez járni, otthon is könnyen elvégezhetjük. Nézzük, mik az alapvető lépései:
Tisztítás
Bizonyosodjunk meg róla, hogy nem marad kezünkön, körmeinken szennyeződés és természetesen, ha volt rajtunk körömlakk, azt a művelet legelején távolítsuk el.
Köröm rövidítése, formázása:
Fontos, hogy a körmöket még az áztatás előtt rövidítsük. Bár a nedvességtől puhábbá válik a köröm és könnyebb levágni, mégis ezzel árthatunk a legtöbbet. A köröm ugyanis lemezes felépítésű, és az áztatás hatására ezek a lemezek egymástól elválnak, így ha ekkor formázzuk őket, könnyen szétválhatnak. A rövidítés történhet ollóval is, majd reszelővel finomítva, de ha nem szükséges túl sokat rövidíteni, akkor teljes mértékben használhatjuk a körömreszelőt ehhez a lépéshez.
Körömágybőr feltolása:
Ezt a műveletet mindenképpen finoman, óvatosan végezzük, erre a célra kialakított eszközzel. Ügyeljünk rá, hogy ne sértsük meg a körömágy bőrét, hiszen itt termelődik a köröm és egy esetleges sérülésnek a köröm növekedésére is hatása lehet.
Áztatás, radírozás:
Ez a lépés azért fontos, mert a megpuhított bőrt könnyebb kezelni, a következő lépés így könnyebben elvégezhető. A kézfürdőbe cseppenthetünk néhányat a Teafa olajos folyékony szappanból (23412) is, mely kellemes illatával ellazít, és tisztítja, táplálja a bőrt is.
A kéz bőrének puhaságához a rendszeres radírozás is hozzájárul, mely eltávolítja az elhalt hámsejteket, ezzel egyenletesebbé teszi a bőr felszínét és előkészíti a bőrt a tápanyagok befogadására. Javaslatunk a Swedish Spa testradír (18483), mely gyömbér- és édesmandula-olajat, E-vitamint, valamint természetes radírozó részecskéket tartalmaz.
Letapadt körömbőr eltávolítása
A körömágybőr feltolása után a bőr néhol a körömre tapadhat, ezt finoman el kell távolítani.
Ma már mind a körömbőr feltolására, mind a letapadt részek eltávolítására kaphatóak otthon is remekül használható eszközök, például a Giordani Gold manikűrkészlet (28281) vagy a The ONE manikűrkészlet (24855) is tartalmaz ilyet.
Körömápolás
Az esetleges egyenetlenségeket korrigálhatjuk egy finom polírozóval, majd alkalmazzunk olyan körömápoló készítményt, mely nemcsak erősíti a körmöket, de kitölti a barázdákat és egyenletessé teszi a köröm felszínét. Ilyen aThe ONE körömvédő, mely vas, kalcium és E vitamin tartalmával egyúttal táplálja is a körmöt.
Ha szeretnénk serkenteni a köröm növekedését, kiegészíthetjük manikűrünket egy speciális körömápoló készítménnyel, például a The ONE körömnövekedés-serkentővel (31032), mely kivi-kivonatot, E- és C-vitamint tartalmaz, védi, táplálja és hidratálja a körömágy bőrét.
Lakkozás:
Ha nem szeretnénk lakkozni a körmöt, akkor finom szemcséjű polírozóval adhatunk ragyogó fényt a köröm felületének (The ONE körömpolírozó 27570). Lakkozás esetén a durvább szemcséjű oldalát használjuk, ezzel egyenletessé tehetjük a köröm felületét.
Lakkozás előtt ne alkalmazzuk a finom polírozást, mert a túl sima, fényes felületen nem tapad meg jól a körömlakk.

A lakkozás lépései:
1. Alapréteg: ez védi a körmöt az elszíneződéstől és tapadást biztosít a körömlakknak. Javaslatunk a The ONE körömlakkalap és fedőlakk (31029), mely azonnali védelmet nyújt a köröm töredezettsége és berepedése ellen és megakadályozza a köröm elszíneződését körömlakk alatt használva.
2. A színes lakkból két réteget vigyünk fel a tökéletes fedésért. Próbáljuk 3 sávban, határozott mozdulattal felvinni a lakkot, így egyenletes lesz a felszíne.
3. Az utolsó réteg a fedőréteg, mely elsősorban védi a körmöt és a lakkozást, másodsorban szép fényt (The ONE körömlakkalap és fedőlakk) vagy éppen különleges matt hatást (The ONE matt fedőlakk) biztosít.
Befejezés:
A körömtápláló olajok hozzájárulnak a kézápolás ragyogásához és tartósságához. A The ONE körömkondicionáló extra ragyogást ad a körmöknek, és táplálja, védi a körömágybőrt. Miután meggyőződtünk róla, hogy teljes mértékben megszáradt a körömlakk, vigyük fel az olajat a teljes köröm és körömágy területére, és lágyan masszírozzuk be a bőrbe.

A kézkrémet mindig csak a körömápolás, körömlakkozás után vigyük fel, mert a krémes körmön nem tapad megfelelően a körömlakk.



.

KÉZKRÉM KISOKOS


Ma már órási választék áll rendelkezésünkre, ha kézkrémet szeretnénk választani. Az Oriflame termékek intenzíven hidratálják, táplálják, puhítják és védik a kéz bőrét, a széles kínálatban mindenki megtalálja a bőrtípusához, igényeihez illő kézkrémet.

1. Normál bőrre:
Milk & Honey Gold hidratáló kézkrém (31606)
Pazar illatú, tápláló hatású kézkrém organikus forrásból származó tej- és mézkivonattal. Intenzív, akár 24 órás1) hidratálást nyújt. Hatására puhább és rugalmasabb lesz a kéz bőre.

2. Száraz bőrre:
Intenzív kézápoló koncentrátum (17305)
Intenzíven regeneráló és védő hatású koncentrátum a száraz, érdes kézbőr ápolására. Shea-vaj-tartalma, édesmandulaolaj- és árnikakivonata tápláltabbá és rugalmasabbá teszi a bőrt.

3. Érett bőrre:
Hand Care bőrfiatalító kézkrém (20357)
A kézkrém Triple Protection-komplexet tartalmaz. Védi a kézbőrt az UV-sugarak káros hatásaival szemben, puhít, egyenletessé teszi a bőr tónusát és 24 órás hidratáltságot nyújt. Nyugtató méhviaszt és tápláló édesmandula-olajat tartalmaz. Fiatalosabbá teszi a kézbőrt.

4. Kéz- és körömápolás egyben:
SoftCaress kéz- és körömvédő krém (31344)
Könnyű, gyorsan felszívódó krém, amely táplálja és kondicionálja a kézbőrt és a körmöket. Formulája intenzíven hidratáló makadámdió-olajat tartalmaz, amely csökkenti a kézbőr szárazságát. Hidratálttá, egészségessé teszi a bőrt és a körmöket. Nem kelt zsíros érzetet.

5. Extra hidratálásért
Swedish Spa éjszakai bőrmegújító kézkrém (18484)
Táplálja és puhává teszi a kéz bőrét. A vérbőséget fokozó gyömbérolaj-tartalma táplál, a vitaminokban gazdag édesmandula-olaj pedig simává varázsolja a kézbőrt. Kellemes illatát hosszan megőrzi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése